top of page
  • Intial am creat site-ul Sirnea.com in aprilie 2011 cu speranta de a realiza o comunitate a "proiectului imobiliar" Sirnea 6 al "companiei" Lord of Lands, conduse de exectuat silitul, teparul, escrocul sau cum vreti sa-l denumiti Silviu Rotariu

  • Pe scurt, acest "om de afaceri", care a reusit chiar performanta sa apara in revista Forbes la un momentdat (din acest punct de vedere nu pot sa zic decat rusine celor care au promovat aceasta pacaleala fara sa se informeze macar 5 minute in prealabil), a vandut la preturi de teren intravilan zeci sau probabil chiar peste o suta de parcele de teren extravilan in Sirnea sau chiar in Parcul National Piatra Craiului organizate in asa numitele "proiecte" cu promisiunea ca le va introduce in intravilan, va aduce utilitati, va imbunatati drumul si multe alte promisiuni care nu au fost realizate lasand oamenii fie cu parcele de teren "pentru case de vacanta" in Parcul National sau in zone extravilane fara macar a avea drum de acces legal (proiectul Sirnea 6 nu beneficiaza nici macar de drum de acces, acesta fiind facut pe terenul unei persoane careia Silviu Rotariu i-a promis ca ii va achizitiona terenul si bineinteles ca nu a facut acest lucru, iar acea persoana si-a ingradit terenul, izoland astfel "proiectul" de restul satului), sau chiar cu avansuri si rate platite si nici macar contractul final de vanzare-cumparare incheiat pentru acea parcela amarata aflata in extravilan. Acestea au fost loturile "pentru case de vacanta" vandute de acest om (de "afaceri", mare "jucator" pe piata imobiliara Brasoveana, cum i se facea reclama) la preturi care erau cerute pentru realizarea acestor investitii. Despre terenurile vandute pe langa Brasov, "proiecte imobiliare" in camp liber, sau terenurile oferite "gratis" contra unui comision bineinteles, nu pot sa furnizez asa multe informatii, avand in vedere ca nu am fost direct implicat si nu cunosc multe detalii alte tertipurilor folosite, dar sunt convins ca puteti gasi la o cautare pe net.

  • Oricum, in mare, acesta a fost episodul sau mai bine zis teapa numita Lord of Lands, o pacaleala bine pusa la punct, semnata Silviu Rotariu si colaboratorii (familie, angajati, notar, alti colaboratori) bazata pe o forta de convingere si un tupeu formidabil si pe o echipa care desi stia ce se intampla, cat timp "a mers treaba" l-au sustinut si l-au ajutat pe acest tepar. Rusine si voua. 

  • Un exemplu foarte bun despre cum ar fi trebuit sa arate proiectele Lord of Lands il reprezinta, dupa parerea mea, un proiect asemanator in satul Pestera, tot in zona Bran: Teren Moeciu, unde chiar s-a realizat PUZ, a fost imbunatatit drumul si s-au adus utilitati, unde oamenii care au cumparat chiar au reusit sa construiasca. Nu o sa vedeti asa ceva in tot (fostul) portofoliu al firmei Lord of Lands. Felicitari persoanei sau persoanelor care au realizat acest proiect din satul Pestera. 

  • Intre timp, avand in vedere ca, totusi, nu poti sa pacalesti oamenii la infinit, mai ales pe masura ce numarul lor creste tot mai mult, firma Lord of Lands a dat faliment, dupa un record zic eu de 4-5 ani de activitate, iar acest Steve Jobs (imi aduc aminte ca il admira foarte mult, in paranoia dansului se si compara cu el) al afacerilor imobiliare Brasovene, genialul Silviu Rotariu, pe langa faptul ca a avut si are ceva procese in derulare, este bine mersi, a aparut la show-uri tv si duce o viata luxoasa, pe care am observat ca tine sa si-o prezinte pe Facebook. Nu inteleg cum nu ii curge un miligram de rusine prin vene si poate sa faca asa ceva, este executat silit in multe procese, dar daca legal din pacate nu i se poate face nimic, cel putin personal mie mi-ar fi rusine sa ma laud cu ce masini conduc, pe unde ma plimb cand stiu cati oameni am pacalit, mintit si le-am naruit visele. Dar tupeul, obraznicia si nesimtirea dansului sunt direct proportionale cu banii care ar fi trebuit sa ii inapoieze persoanelor pe care le-a pacalit si sunt convins ca, in cazul dansului, este vorba si de un substrat patologic, daca ar fi sa-l intrebati si acum sunt sigur ca va spune cu toata convingerea ca a facut ce trebuie, va da un citat-doua din una din cartile pe care le-a citit (obligatoriu ceva cu destinul care lucreaza impotriva ta daca ii esti potrivnic), dansul fiind un intelectual desavarsit, si va ajunge cel mai probabil la concluzia ca oamenii pur si simplu au avut ghinion, soarele nu le-a zambit, sau au avut o karma negativa, care s-a reflectat asupra terenului cumparat si astfel nu s-a realizat nici o promisiune, caci dansul nu poate sa se tina de promisiuni cand este inconjurat de karma negativa, sau mai este si varianta care mi-a "servit-o" mie, ca am cumparat un teren "low-cost", daca ati mai auzit vreodata de un astfel de termen care sa caracterizeze un teren, si ce am atatea pretentii, de parca acele pretentii le inventasem sau le cerusem eu, nu fusesera promise odata cu achizitionarea terenului chiar de catre dansul, sau, de ce nu, varianta ca au fost alti factori de vina (Parcul National Piatra Craiului ca e Parc National, drumul ca nu se face singur, autorizatiile de constructie ca necesita ca terenul sa fie intravilan etc.). 

  • A fost si vina oamenilor (inclusiv a mea, rusine si noua) ca am cumparat fara sa ne interesam un pic inainte (de exemplu de ce ar dezemembra parcelele individual cand un Plan Urbanistic Zonal, daca este realizat "pe bune", exact asta face cand este aprobat), probabil indusi in eroare si de "ambalajul" foarte bine pus la punct al Lord of Lands, echipa tanara, energica, total opusul clasicilor agenti imobiliari, care a pacalit pana la urma si multi oameni din media care i-au promovat. Dar pana la urma nu este nimeni obligat ca atunci cand cumpara un teren sa stie legislatie sau toate tertipurile folosite, ar trebui sa existe niste filtre, cel mai important, din punctul meu de vedere, fiind notarul, dar magnatul fost Sirnean actual Californian a avut grija sa nu aiba probleme din acest punct de vedere. Domnul notar iti arata unde trebuie sa semnezi si asta era toata implicarea dansului.

  • Revenind, site-ul nu a avut succesul care speram sa-l aiba, m-a contactat putina lume, cat despre proiecte comune nici nu s-a pus problema. Oamenii, probabil ca si mine, s-au resemnat cu paguba suferita. Probabil ca asta a fost si unul din lucrurile pe care s-a bazat "afaceristul" ca nu prea o sa se agite multa lume cand, daca iau legatura cu un avocat, afla ca se vor judeca la Zarnesti, sau in Brasov, plus costurile aferente unui proces si se gandesc ca poate ajunge sa ii coste mai mult procesul. Idei a avut teparul, dar din pacate orientate numai spre a tepui. 

  • Dar, din dorinta de a pastra vie amintirea site-ului, in special pentru ca omenii sa poata afla ce "afaceri" imobiliare s-au desfasurat in aceasta zona, cine este defapt Silviu Rotariu si teapa care s-a numit Lord of Lands, daca nu stiau deja, sau poate sa invete din greselile altora, voi lasa un link catre site-ul care a fost activ in anii 04.2011-10.2015. De asemenea am creat si un topic special pe forum-ul site-ului.

  • Iar domnului Rotariu Silviu nu-i pot ura decat mult "succes" in continuare in "cariera" sa desavarsita si in viata in general. Sunt curios ce o sa faca cand o sa se termine banii "truditi". Daca tot s-a intors in tara adoptiva, Statele Unite ale Americii, iar acum il are alaturi si pe primul si cel mai fidel colaborator al sau, George Dia (iata ce bine le sta impreuna), poate reuseste un proiect imobiliar in Marele Canion, sau cateva parcele in Parcul National Yellowstone cu promisiune de PUZ si utilitati. Variante sunt, SUA detine nu mai putin de 59 de arii protejate. Hai baieti ca se poate. Experienta aveti, vointa aveti, tupeu aveti. Eu va tin pumnii.

Sirnea.com in perioada 04.2011-10.2015:

bottom of page